Hvorfor gå i kirke?

Klik på billedet for at komme til hele bladet.

Ja, det spørgsmål “Hvorfor gå i kirke” kan vi med rette også stille os selv den dag i dag. Kirkerne i Danmark er sjældent fyldte, men i andre lande ser det anderledes ud. Kan det være fordi de ved hvorfor de går i kirke?

Vi har været en tur tilbage i arkiverne af kirkeblade. Og på forsiden af kirkeblad 3 fra 1985 var dette spørgsmål på forsiden. Poul Erik Stefansen, som dengang var sognepræst i Herrested, under overskriften “Hvorfor gå i kirke?” forsøgte at komme med en svar på dette. Han lægger ud med:

De fleste kender mindst 10 undskyldninger for ikke at gå i kirke, og de fleste kan være mere eller mindre gode – men da alle kender dem, lader vi dem ligge her.

 

Jeg vil i stedet anføre 10 gode grunde for at gå i kirke:
  1. Vi hører evangeliet om, at Gud holder af os, som vi er og vil hjælpe os til at leve livet fuldt ud.
  2. Når vi hører det tit nok, holdes vi fast i troen på dette gode budskab – som ellers kan kvæles af verdens fortræd.
  3. Vi får lov at synge med på 4-5 salmer hver gang! Hvor synges der ellers så meget i vore dage, som i kirkerne?
  4. Vi hilser på venner og bekendte; får måske en anledning eller en ide til at foretage sig noget i fællesskab resten af søndagen.
  5. Vi hører god musik, når organisten spiller på kirkens orgel.
  6. Vi går så let og cirkler rundt i vore egne tanker og bliver blinde for alt andet; i kirken møder vi nye tanker hver gang og kan bringes ud af de onde cirkler.
  7. Vi kan være med til at give andre noget ved at lægge en skærv i kirkens bøsse, når der samles ind.
  8. Vi oplever i kirken et fællesskab; det opleves bedst, når vi er mange, men hvis du kommer, er vi een mere!
  9. Vi er med til at bevare kirken, så den også er der, når vi skal bruge den til barnedåb, konfirmation, bryllup og begravelse.
  10. Som regel bliver vi i godt humør, når man går i kirke – også selvom man er uenig med præstens prædiken. Man får noget med hjem, som kan give inspiration til næste uges liv. Noget som gives os af Gud gennem ordet, og som vi ikke kan skaffe os selv.

God tur!