Mit Afrika

Mit Afrika Film CoverFilmaften Mit Afrika. En film der løst er basseret på Karen Blixens selvbiografiske roman ‘Den afrikanske farm’.

En aften sidst i august måned havde præsterne Andreas og Arendse sat muligt interesserede i stævne i Grubehuset i Rønninge for at se, om man kunne få stablet en foredragsforening på benene i samarbejde mellem de tre sogne.

Tak til alle jer som deltog i mødet. Der blev indsamlet en masse gode ideer og oplæg til, hvad man kunne samles om. Repræsenterede var blandt andre menighedsrådene fra Rynkeby, Revninge og Rønninge. Desuden Lokalrådene fra de tre byer. Og så dem, der bare repræsenterede sig selv selvfølgelig.

Det første foredrag er om Karen Blixen og vil finde sted i Rønninge Kirke den 15. marts 2022. Mere om det senere.

Som optakt til dette foredrag vil vi gerne invitere til en filmaften

Torsdag den 24. februar kl. 19.00
i konfirmandstuen ved Rynkeby Præstegård
Rynkeby Bygade 45 · 5350 Rynkeby

hvor vil skal se Mit Afrika.

Tilmelding må gerne ske via mail til sognepræst Andreas la Cour på mail: apd@km.dk eller telefon 65 39 10 98.

Om filmen Mit Afrika

Karen Blixen kan være godt filmstof. Det har vist sig med både Sydney Pollacks filmatisering af Karen Blixens roman “Mit Afrika” og Gabriel Axels “Babettes gæstebud”.

“Mit Afrika” med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne modtog syv Oscars, og en million danskere løste billet til filmen. “Babettes gæstebud” vandt Danmarks første Oscar for bedste udenlandske spillefilm.

Filmen er et af filmhistoriens største kærlighedsdramaer. Den fascinerende og sande beretning om Karen Blixen, en kvinde med en urokkelig vilje, som sammen med sin utro mand driver en kaffeplantage i Kenya omkring 1914. Til sin overraskelse opdager hun, at hun er ved at forelske sig i landet, dets befolkning og en hemmelighedsfuld hvid jæger.

Efter et fornuftsægteskab med skørte- og storvildtjægerens Bror, forelsker Karen Blixen sig hovedkulds i adelsmanden Denys Finch Hatton (Robert Redford). Men Denys ønsker ikke at binde sig. Storfilmen er særlig kendt for sin imponerende fotografering, og Sydney Pollack vandt en Oscar for instruktionen; én af de i alt syv gyldne statuetter, filmen blev tildelt.

Meryl Streep stråler i rollen som baronesse Blixen i det romantiske drama, som er løst bygget på hendes selvbiografiske roman ‘Den afrikanske farm’.