NOVO Quartet

Den 31. august 2021 kl. 19.30 gæster NOVO Quartet i Rønninge Kirke. Koncerten er støttet af Augustinus fonden samt Aage og Louis Hansens fond. Koncerten er arrangeret i samarbejde med Koncert i Kirken, billetterne koster 20 kr.

Hvem er NOVO Quartet

NOVO Quartet er en kommende dansk-polsk strygekvartet med base i København. Kvartetten blev grundlagt i 2018 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Som ensemble er de protegéeret af Tim Frederiksen, tidligere underviser og mentor for Strygekvartet og Nattergalebåndet.

NOVO Quartet blev for nylig førstepræmievinder af P2 Chamber Music Competition 2020. De fik også tildelt hovedprisen for ENKOR International Chamber Music Competition i 2020. I 2019 nåede de semifinalen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Tidligere samme år vandt NOVO Quartet Køge Kammermusikkonkurrence og Stipendiekonkurrencen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Kvartetten fik også sin internationale debut i Shanghai og repræsenterede Det Kgl. Danske Musikkonservatorium på den hollandske musik- og arkitekturfestival “Tilburg is Mooi”.

Kvartetten består af:

KAYA KATO MØLLER som er en dansk violinist (f. 1997) debuterede som 8-årig med DR SymfoniOrkestret og har siden spillet over hele verden på steder som Carnegie Hall og Musikverein i Wien.

Som vinder af nationale og internationale konkurrencer har hun modtaget nogle af de vigtigste danske priser som Léonie Sonning Talentprisen og Jacob Gade Legatet.

Efter forundersøgelser med Alexandre Zapolski kom Kaya ind på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Sideløbende med lektioner med Tim Frederiksen og Serguei Azizian har hun optrådt for violinister som Pinchas Zukerman, Nikolaj Znaider og Gerhard Schulz.

SIGNE EBSTRUP BITSCH cellist (f. 1997) er en dansk indfødt. Hun er i øjeblikket i gang med sin kandidatgrad på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som studerende hos Toke Møldrup efter tidligere studier hos Morten Zeuthen og Jacob Shaw. Hun tog for nylig et årlangt ophold i New York for at arbejde sammen med David Geber på Manhattan School of Music.

Signe var finalist og modtager af en særlig pris ved Svirel International Competition i Slovenien. I Danmark tog hun guldmedaljen og Talentprisen ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence. Derudover modtog hun Jacob Gades treårige Talentpris.

Signe har for nylig deltaget i masterclasses med de anerkendte cellister Paul Watkins og Torleif Thedéen.

NIKOLAI VASILI NEDERGAARD spiller viola (f. 2000) er en dansk indfødt. Han studerer i øjeblikket på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Tim Frederiksen efter tidligere studier hos Alexandre Zapolski.

Nedergaard vandt andenpræmien i Stockholm International Violin Competition og modtog også en særlig pris for bedste fortolkning af et svensk stykke. Derudover tog han førstepræmien i Daleki Akordi-konkurrencen i Kroatien.

Han har deltaget i masterclasses med kendte musikere som Milan Vitek og Sergey Kravchenko.

DANIEL SLEDZINSKI violinist (f. 1996) er Polsk indfødt. Han er i øjeblikket i gang med sin kandidatgrad på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som elev af Tim Frederiksen. I øjeblikket arbejder Daniel i DR SymfoniOrkestret.

Desuden er han freelancing i Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester og Færøernes Symfoniorkester. Daniel har deltaget i masterclasses med store musikere som Pinchas Zukerman, Laurence Power, Peter Herrestal og Katarzyna Budnik.

Eksempel på NOVO Quartet