Udflugt til Løgumkloster

Udflugt til Løgumkloster Refugium og kirke

Rønninge sogns traditionelle sommerudflugt går til Sønderjylland torsdag den 9. september, hvor vi bl.a. besøger Løgumkloster Refugium og kirke.

Turen starter kl. 9 fra Rønninge Kirke. Der er middag på Centralhotellet i Løgumkloster og eftermiddagskaffe på Jels Voldsted. Hjemkomst kl. 18.

Refugiet ligger naturskønt med eng og å midt i Løgumkloster by. Fra Refugiet er der direkte adgang til den smukke nyrestaurerede klosterkirke og til Kapitelsalen.

Cistercienserne påbegyndte bygningen af klosteret og kirken i romansk stil og fuldførte i gotisk stil. Vi skal på en rundvisning og se en af landets smukkeste kirker, bygget i 1225-1325.

Hvad er et Refugium?

Refugium betyder ”tilflugtssted”. Inden for biologien er det et sted, hvor dyr og planter kan overleve i ellers hårde tider. På samme måde kan vi mennesker have brug for at søge hen til et sted, hvor der er plads og ro til at være. Løgumkloster Refugium er sådant et sted. Her kan du finde plads til fordybelse, personlig vækst og fællesskab – alt efter dit behov. Tusindvis af gæster har i årernes løb oplevet, at et ophold her på Refugiet netop har været det, de havde brug for. Hvor energien og livsmodet blev fornyet – og hvor den uløste opgave fandt sin form.

Hvem står bag?

Løgumkloster Refugium blev oprettet i 1960 af kirkelige og folkelige kredse fra hele landet. Refugiet bygger på Den Danske Folkekirkes grundlag og ledes af en bestyrelse, hvor medlemmerne er udpeget af en række interesse organisationer.

DAGENS PROGRAM

Kl. 09.00 Afgang fra Rønninge Kirke – der køres mod Vest – lidt langs kysten til Løgumkloster.
Kl. 11.50 Spisning på Centralhotellet, Løgumkloster. (moderne flæskesteg med dessert)
Kl. 13.30 Rundvisning i kirke og kloster
Kl. 15.00 Afgang
Kl. 15.45 Kaffe og lagkage Jels Voldsted
Kl. 16.30 Afgang
Kl. 18.00 Hjemkomst til Rønninge Kirke

Billetprisen inkl. udflugt, middag og kaffe og kage er 290 kr.
Billetter kan købes, mod kontant betaling, mellem 1.-20. august
i Langeskov Boghandel, Langeskov-Centret.